Boekentip: 'Doe en denk als een kat'


Als kattenliefhebber lees ik graag boeken over katten. En dan vooral boeken die beschrijven hoe katten zich gedragen. Ik vind het zo interessant om te zien hoe katten zich gedragen, hoe ze reageren en hoe rustig ze kunnen blijven en hoe wij, mensen, dat dan weer willen beschrijven.


Daarom bij deze een aantal tips uit het boek 'Doe en denk als een kat' van Stéphane Garnier.
Doe als een kat wanneer...

... de wekker gaat

Een kat springt niet als een malle uit haar mand. De kat ontspant zich, rekt zich uit, doet haar ogen langzaam open en neem de tijd om wakker te worden. Rek je uit en gaap eens lekker. (blz: 25/26)


... stress, onrust of gevaar voorbij is

Zodra het gevaar geweken, vermeden of uit de weg geruimd is en haar omgeving weer kalm is, lijkt het of de kat alles van zich af laat glijden, er niet eens meer aan denkt, alsof de situatie zich nooit heeft voorgedaan. De kat ervaart geen enkele stress na zo'n situatie. (blz: 29/30)


... het tijd is voor pauze

Ga naar buiten, wandel, verlekker je aan etalages, ga een park in, drentel, eet je lunch op een bankje... Maar vooral, ga eropuit, net als een kat. Wandel op de bonnefooi, verlaat dat gebouw, adem, neem een pauze en bekijk ontspannen al het moois in je omgeving. Zaken waarvoor je je anders de tijd niet gunt. (blz: 107)


... je aan het werken bent

Sloof je niet nutteloos uit, beoordeel je werk en hoeveel tijd je ervoor nodig hebt, op basis van 'het belang' van de taak. Voorbeeld van de kat: "Die spin? Nee, niet de moeite. Ik wacht wel tot er een muis langskomt voor ik in beweging kom". (blz: 129)


... je werkdag erop zit

Neem net als een kat de tijd om je werkdag van je af te zetten. Kwel jezelf niet meteen met alle dagelijkse werkjes. Neem een halfuurtje om tot rust te komen, zet muziek op, trek gemakkelijke kleren aan waarin je je prettig voelt. (blz: 141)


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven