'Grip' voor meer controle en minder stress


Het boek 'Grip, het geheim van slim werken’ geschreven door Rick Pastoor zorgt, zoals de titel ook aangeeft, voor meer grip en controle over je werk. Het boek bestaat uit 3 delen: grip op je week, grip op je jaar en grip op je leven. Hij beschrijft zijn methodes zeer uitgebreid en gebruikt veel lijstjes. Ik ben het helemaal eens met zijn gedachtengang over bijvoorbeeld het overzicht houden van taken, het beheren van een goede agenda en bewust omgaan met email, maar ik merkte ook dat ik zo nu en dan een ‘opgejaagd’ gevoel kreeg bij het lezen van zijn adviezen.


Dat komt waarschijnlijk omdat ik niet alles in detail wil opschrijven en met allerlei labels en categorieën wil werken. Ik houd ervan om flexibel te blijven. Ik wil bijvoorbeeld mijn agenda niet bomvol vastleggen met afspraken en to-do's en wil ook niet alles wat in mijn hoofd rondspookt gelijk labelen. Dus gebruik ik mijn agenda alleen voor de vastgelegde afspraken en schrijf ik al mijn taken onder elkaar op om rust te houden in mijn hoofd, flexibel te zijn en zoals Rick zegt grip te hebben.0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven