Meer controle tijdens het thuiswerken door mail per uur te ontvangen


Om controle te houden over mijn mail en de verleiding te weerstaan om 'even mijn mail te checken' krijg ik de inkomende mail per uur binnen. Op deze manier zie ik niet gelijk elk nieuw mailtje te voorschijn komen en kan ik ongestoorder de bestaande mails afhandelen. Voor mijn werk bij Cadeaus met een Missie mail ik veel en houd ik de mail open om zo gemakkelijk met de werkplaatsen te kunnen overleggen. Ik kan me dan beter concentreren als ik niet elke keer een nieuw mailtje zie en het getal van ongelezen mails niet omhoog zie gaan.


Ook als ik mijn werk als coach doe, is het fijn dat ik niet word afgeleid door andere mail. Ik heb geprobeerd om het mailprogramma tijdelijk af te sluiten, maar gemerkt dat dat niet voor mij werkt waardoor ik voor deze oplossing heb gekozen. Met de app 'Adios' heb ik ingesteld dat ik voor een deel van de dag de mail per uur ontvang en voor een deel helemaal geen nieuwe mail zie. De app zorgt ervoor dat de nieuwe mailtjes in een wachtrij staan en op het aangegeven tijdstip worden verstuurd naar mijn inbox. Mocht ik om een bepaalde reden de mail eerder willen zien dan kan ik de wachtende mailtjes versturen en lezen. Zo heb ik veel meer controle over mijn mails, minder verleiding om 'even te checken' en kan ik me beter aan mijn planning houden.


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven