Om minder stress te hebben gebruik ik geen Facebook meer


Ik gebruik geen Facebook meer. Op de een of andere manier raak ik hier gestresst van. Ik krijg dan het idee dat ik overal op moet reageren binnen een bepaalde tijd. Ik voelde me regelmatig een soort van spuit elf waardoor ik vaak door Facebook heen scrolde om 'bij te blijven' terwijl ik op dat moment liever iets anders deed. Daarom heb ik jaren terug mijn privé account opgezegd. Dit voelde in het begin onwennig, alsof ik was afgesloten van de rest van de wereld, maar ik merkte ook al snel dat het rust gaf. Ik kon niet meer op Facebook kijken en dus besteedde ik daar geen tijd meer aan.


Voor mijn bedrijf Cadeaus met een Missie zat ik nog wel op Facebook. Hiervoor plande ik wekelijks tijd in om berichten te plaatsen en te reageren. Ondertussen vond ik het ook heel belangrijk hoeveel 'likes' ik zou hebben. Dat was bijna belangrijker geworden dan mijn eigenlijke werk. Toen ik besloot om ook zakelijk van Facebook af te gaan en de tijd die ik daarvoor gereserveerd had te gebruiken voor andere taken kreeg ik nog meer rust. En het werk zelf, de verkoop van producten, steeg. Ik zal niet beweren dat dit voor iedereen geldt, dat kan helemaal niet, maar wel dat je je tijd bewust en goed kunt besteden. Dat je dat doet wat voor jou zo min mogelijk stress oplevert en dat je daardoor zoveel mogelijk kunt werken op een prettige manier.


ps: ik ben niet anti-sociale media, want LinkedIn en Instagram werken bijvoorbeeld wel weer voor mij:)

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven