Zo'n thuiswerkdag dat ik de stress maar gewoon de stress laat zijn

Bijgewerkt: 16 okt 2020


Ook al zie ik mezelf graag als een ervaringsdeskundige in stressvrij thuiswerken, ook ik heb weleens stressvolle dagen... Stress in de zin dat mijn dag niet gaat zoals gepland en het voelt alsof ik geleefd word. Alsof het mij allemaal overkomt en ik geen controle meer heb over de dag. Laatst had ik zo'n dag waarbij mijn eigen adviezen niet werkten, op één na dan, want die ontstond toen. Het begon ermee dat ik merkte dat ik gestresst raakte. Ik liet dingen uit mijn handen vallen zoals de rekenmachine en pen, stootte bijna een glas water om en bezorgde mezelf een blauwe plek door mijn been te stoten. Op zich niet zo bijzonder, want dit gebeurt gewoon weleens, alleen die dag gebeurde het te vaak achter elkaar. Dat was voor mij mijn eerste teken. Mijn tweede teken was dat het niet lukte om tijdens de pauze ook echt pauze te hebben. Ik bleef met mijn hoofd teveel bij mijn werk en kon geen rustmoment creëeren. En als laatste kwamen er alleen maar meer taken bij in plaats van dat ik ze kon afstrepen. Een vol hoofd met stress op de voorgrond dus. Maar die stress creëerde ik eigenlijk zelf, want ik vond dat mijn takenlijst minder moest worden in plaats van meer. Ik vond dat ik persé een juiste pauze moest houden en dat ik uiteraard niets mocht laten vallen of omstoten.


En toen ontstond mijn eigen advies om het niet erg te vinden dat ik vandaag zo'n dag had. Dan maar even meer taken erbij, dan maar een keer minder ontspannen pauze houden en er dan maar een lange werkdag van maken. Het goed vinden om zo'n dag te hebben, gaf gelijk meer rust. Ik werkte daarna alles zo goed mogelijk weg en zag wel wat er aan het einde van de dag bleef staan. Die taken heb ik opnieuw ingepland en daarna nam ik echt tijd voor mezelf. Voor mij betekende dat even niet gezellig samen koffie en thee drinken, maar een soort spa-moment in de badkamer voor mezelf. Wat uitgebreider douchen met zo'n scrubhandschoen en mijn voeten met crème insmeren wat eigenlijk een kleine voetenmassage werd. Daar werd ik rustig van en kreeg ik weer energie wat een mooie tegenhang van de opgedane stress was. Want op de een of andere manier zorgen voor balans zorgt voor minder stress op de lange duur.

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven